Pregled - šport, 11. 10. (torek)

Ljubljana, 11. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v torek, 11. oktobra.

TAŠKENT - Na svetovnem prvenstvu v judu v Taškentu je tudi Patricija Brolih v kategoriji do 78 kg obstala v osmini finala. Premagala jo je Alina Böhm iz Nemčije. Prva tekmica 25-letne slovenske tekmovalke je bila Mongolka Erdenet Od Batbayar. Da je boljša, je Brolihova dokazovala skozi vse štiri minute, odločilno prednost pa si je priborila z metom po minuti in pol. Borba z Nemko je bila kratka. Tekmica je hitro prevzela pobudo, popolnoma narekovala potek dvoboja, nato pa izkoristila slab napad Brolihove in v parterju po minuti in pol dosegla zmago s končnim prijemom.

LJUBLJANA - V tekmah nogometne lige prvakov je v skupini E Milan izgubil s Chelseajem z 0:2, Dinamo Zagreb in Salzburg, Benjamin Šeško je za goste igral do 86. minute, sta se razšla z 1:1. V skupini F je Celtic Glasgow izgubil z Leipzigom, pri katerem Kevin Kampl ni igral, z 0:2, Šahtar Doneck in Real Madrid sta igrala 1:1. V skupini G je bil izid med Kobenhavnom in Manchester Cityjem 0:0, Borussia Dortmund in Sevilla sta igrala 1:1. V skupini H pa je Maccabi Haifa premagal Juventus z 2:0, PSG in Benfica sta igrala 1:1. Osmino finala sta si zagotovila Manchester City in Real Madrid.

CAGLIARI - Koprčan Toni Vodišek je na svetovnem prvenstvu v kajtanju, ki se je začelo v Cagliariju na Sardiniji, zmagal v vseh štirih plovih v svoji skupini in je s tem v vodstvu po prvem dnevu. Prav tako štiri zmage je zbral le še Francoz Axel Mazella, ki si deli prvo mesto s tremi točkami.

AIGLE - Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar bo še drugo sezono zapovrstjo končal na vrhu lestvice Mednarodne kolesarske zveze. Primož Roglič bo predvidoma sezono sklenil na 24., Matej Mohorič pa na 28. mestu. Jan Tratnik, ki se seli k Jumbo-Vismi, je 145., Jan Polanc je 178., Luka Mezgec je 254., Domen Novak, ki se prav tako seli iz ekipe Bahrain ter se bo pridružil UAE Team Emirates, je 298., Matevž Govekar pa zaseda 309. mesto. Seštevki najboljših osmih kolesarjev na lestvici tako za Slovenijo pomenijo četrto mesto med državami. Na vrhu je Belgija. Pri ženskah je najboljša pričakovano Nizozemka Annemiek van Vleuten. Slovenk ni med najboljšo stoterico. Najvišje je Eugenia Bujak na 137. mestu.

TRST - Mednarodna žirija je danes diskvalificirala jadrnici Arca in Way of Life, ki sta minuli konec tedna na regati Barkovljanka v Tržaškem zalivu zasedli drugo oziroma četrto mesto, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, ki se sklicuje na žirijo. Zmagovalka tako ostaja jadrnica Deep Blu, druga je Portopiccolo, tretja pa Maxy Jena. Na spletni strani 54. Barkovljanke novice o diskvalifikacijah za zdaj ni, so pa v rezultatih objavili novo razvrstitev, v kateri ni Arce in Way of Life.

KAMNIK - Odbojkarice Calcita Volleyja so v prvi tekmi nove sezone srednjeevropske lige premagale hrvaško Marino Kaštelo s 3:0 (14, 15, 15).

ZAGREB - Odbojkarice Nove KBM Branika so v uvodni tekmi nove sezone srednjeevropske lige v Zagrebu izgubile z Mladostjo z 1:3 (-17, -15, 20, -18).

NOVA GORICA - Slovenski nogometni prvoligaš Gorica je dobil novega predsednika. Po odstopu Harija Arčona je danes predsednik Nogometnega društva Gorica postal Uroš Blažica, sicer predsednik upravnega odbora podjetja Elektro Primorska, so pri Gorici zapisali na svoji spletni strani. Predsednika je potrdila skupščina, ki je najprej sprejela odstopno izjavo nekdanjega predsednika Arčona. Hkrati je imenovala tudi dva nova člana upravnega odbora, to sta Darko Pahor in Blažica.

ZÜRICH - Mednarodna nogometna zveza Fifa bo razdelila približno 215 milijonov evrov klubom, katerih nogometaši bodo zastopali svoje reprezentance na svetovnem prvenstvu v Katarju, ki se bo začelo 20. novembra. Fifa bo klubom odštela po približno 10.300 evrov za vsakega igralca in vsak dan, ko bo ta z reprezentanco. To velja tako za sam turnir kot tudi za pripravljalno obdobje.

tb/np/lr/jz/alz/ag/zza/tb
© STA, 2022