Pregled - šport, 10. 10. (ponedeljek)

Ljubljana, 10. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v ponedeljek, 10. oktobra.

VERONA - Slovenski odbojkarski reprezentant Rok Možič je v italijanski prvi ligi v odbojki prejel dve zlati žogi za dosežke v prejšnji sezoni 2021/22. Nagrado Andrej Kuznecov je osvojil za točkovno najboljšega igralca minule sezone italijanskega prvenstva, nato pa še nagrado za odbojkarja z največ uspešnimi napadi, saj je z napadalnimi udarci nanizal kar 404 točke.

LJUBLJANA - Kolesarski as Primož Roglič je na posebni slovesnosti v predsedniški palači prejel državno odlikovanje - zlati red za zasluge, ki mu ga je vročil predsednik Slovenije Borut Pahor. Takoj po podelitvi je odšel na operacijo rame. Predsednik Pahor je Rogliču vročil zlati red za zasluge zaradi izjemnih športnih dosežkov, uveljavljanja Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in navdiha, ki ga s svojim značajem vliva ljudem.

MARIBOR - Univerza v Mariboru je pripravila sprejem za slovenskega atletskega šampiona Kristjana Čeha. Rektor Zdravko Kačič je Čehu podelil priznanje znak Leona Štuklja, ki bi ga sicer prejel septembra na slovesnosti ob dnevu univerze, a se je ni mogel udeležiti.

LJUBLJANA - V Domžalah sta ekipi iz spodnjega dela lestvice odigrali zadnji dvoboj prve tretjine prvenstva. Nogometaši Kalcerja Radomelj in Gorice so se v 12. krogu Prve lige Telemach v Domžalah razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

SINGAPUR - Mednarodna avtomobilistična zveza, Fia, je sporočila, da so pri ekipi formule ena, Red Bull, leta 2021 presegli dovoljeno proračunsko zgornjo mejo. Pravila so kršili tudi pri ekipi Aston Martin. Fia še ni določila kazni ekipama. Pri Red Bullu naj bi šlo za "malenkostno prekoračitev" limita, pri Aston Martinu pa za "kršitev postopkovnih finančnih predpisov". Naslov svetovnega prvaka v formuli ena za sezono 2022, ki ga je že osvojil voznik Red Bulla Max Verstappen, naj ne bi bil ogrožen.

TAŠKENT - Hrvaška se na svetovnem prvenstvu v judu veseli dvojne zmage v ženski kategoriji do 70 kg. V velikem finalu v Taškentu je branilka naslova Barbara Matić premagala prijateljico in sotekmovalko na treningih Laro Cvjetko. Slovenske barve je v ponedeljek branila Anka Pogačnik in izpadla v 3. krogu, v torek bo v kategoriji do 78 kg nastopila Patricija Brolih.

am/lr/zzb/zza/ag/alz/lr
© STA, 2022