Slovenskemu podjetju FitBeat 25 milijonov dolarjev visoka investicija

Ljubljana, 5. oktobra - Slovensko tehnološko zagonsko podjetje FitBeat, ki razvija aplikacijo za spodbujanje aktivnega življenjskega sloga, je podpisalo sodelovanje z mednarodnim skladom GEM Digital Limited v višini 25 milijonov dolarjev. Investicija bo družbi omogočila nadaljnji razvoj aplikacije in kasneje delovanje v lastnem virtualnem okolju FitBeatverse.

Ljubljana.
Aplikacija Fit&Beat slovenskega tehnološkega zagonskega podjetja FitBeat.
Podjetje FitBeat, ki razvija aplikacijo za spodbujanje aktivnega življenjskega sloga, je podpisalo sodelovanje z mednarodnim skladom GEM Digital Limited v višini 25 milijonov dolarjev. Investicija bo družbi omogočila nadaljnji razvoj aplikacije in kasneje delovanje v lastnem virtualnem okolju FitBeatverse.
Foto: spletna stran FitBeat.io

Startup FitBeat razvija spletno platformo in aplikacijo, ki so pomočjo sodobnih tehnologij uporabnike spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu. Med drugim bodo lahko uporabniki aplikacije z vsako porabljeno kalorijo prislužili kovanec FTB, s katerim bo mogoče trgovati in kupovati znotraj ekosistema FitBeat. Aplikacija bo s pomočjo umetne inteligence uporabnikom obenem lahko izdelala individualen načrt vadbe.

Aplikacijo Fit&Beat v naslednji fazi razvoja čaka preizkus aplikacije v praksi.

rbi/zc/zc
© STA, 2022