Vreme: zmerno oblačno

Ljubljana, 4. oktobra - Ponoči bo v zahodni Sloveniji zmerno oblačno, drugod bo večinoma jasno. Proti jutru bo po nekaterih nižinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo večinoma sončno, več oblačnosti bo občasno na Primorskem in Notranjskem. Dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek in petek bo večinoma sončno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo še naprej dokaj toplo.

Vremenska slika: Nad južno polovico Evrope se krepi območje visokega zračnega tlaka. V višinah nad naše kraje z zahodnimi vetrovi doteka nekoliko toplejši in prehodno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo v krajih zahodno od nas zmerno oblačno, drugod bo precej jasno. Po nižinah v notranjosti bo proti jutru nastala megla. V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla.

vv/vv
© STA, 2022