Vreme: Delno jasno

Ljubljana, 3. oktobra - Ponoči bo delno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Proti jutru bo po nekaterih nižinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, ob morju okoli 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo delno jasno, več oblačnosti bo na Primorskem in Notranjskem. Dopoldne bo po nekaterih nižinah še megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22 stopinj Celzija.

Obeti: Tudi v sredo in četrtek bo večinoma sončno, več oblačnosti bo na zahodu Slovenije. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. Še naprej bo čez dan razmeroma toplo.

Vremenska slika: Oslabljena hladna fronta je prešla naše kraje in se pomaknila proti jugu. Za njo se iznad zahodne proti srednji Evropi širi območje visokega zračnega tlaka. V višinah nad naše kraje s severnimi vetrovi prehodno doteka nekoliko hladnejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma sončno, občasno več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas, kjer popoldne lahko nastane kakšna ploha. Predvsem v Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja. V torek bo delno jasno, tudi ob severnem Jadranu se bo prehodno povečala oblačnost.

vv/vv
© STA, 2022