Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 3. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Slovenski košarkarski reprezentant Jaka Blažič, ki je po septembrskem evropskem prvenstvu okrepil turški Bahcesehir, mora zaradi poškodbe hrbta na prisilni počitek. Nepogrešljivi član reprezentance bo z igrišč odsoten približno tri mesece, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

LJUBLJANA - Na novi teniški lestvici sta najboljši slovenski igralki med posameznicami Kaja Juvan in Tamara Zidanšek izgubili nekaj mest, med dvojicami pa sta jih pridobili. Zidanškova je s 56. mestom celo izenačila svojo najvišjo uvrstitev v karieri. Kaja Juvan je ta teden edina Slovenka med prvih 100 na svetu. V primerjavi s prejšnjim tednom je izgubila pet mest, tako da je zdaj 86. Tamara Zidanšek pa je zdrsnila za devet mest na 101.

LJUBLJANA - Na vrhu lestvice najboljših teniških igralcev sta dva Španca. Devetnajstletni Carlos Alcaraz ima 6740 točk, 17 let starejši Rafael Nadal pa 930 manj. Na tretje mesto je zdrsnil Norvežan Casper Ruud, ki za zmagovalcem 22 turnirjev za grand slam zaostaja za 165 točk. Najboljša še dejavna slovenska tenisača sta Bor Artnak na 785. mestu in Blaž Rola, ki je 897. med posamezniki in 403. v dvojicah.

MIAMI - Tyler Herro, košarkar nekdanjega dolgoletnega moštva Gorana Dragića v severnoameriški ligi NBA Miami Heat, je s klubom podaljšal sodelovanje še za štiri leta. Lanski najboljši šesti mož lige NBA bo prejel po 30 milijonov dolarjev na sezono plus bonuse, skupaj je pogodba vredna 130 milijonov dolarjev.

zza/gj/zzb/zza
© STA, 2022