Pregled - šport, 30. 9. (petek)

Ljubljana, 30. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v petek, 30. septembra.

SOMBOTEL - Slovenska telovadka Teja Belak je bila uspešna v kvalifikacijah svetovnega izziva v Sombotelu, ki je za okrnjeno slovensko vrsto prva postojanka svetovnega pokala po avgustovskem evropskem prvenstvu. Belakova si je finale najboljše osmerice preskoka priskakala z drugo oceno tekmovanja - 13,033 točke.

LJUBLJANA - Mednarodna kolesarska zveza Uci je dirko po Sloveniji za naslednja tri leta spet uvrstila v serijo ProSeries. Visoka kategorizacija, umeščena takoj za elitno svetovno serijo, je zagotovilo, da bodo na slovenskih cestah tudi v prihodnje tekmovali nekateri najboljši kolesarji na svetu. Naslednja dirka bo od 14. do 18. junija 2023.

KLINGENTHAL - Slovenska skakalca Ema Klinec in Anže Lanišek sta bila najboljša v kvalifikacijah za zadnjo tekmo poletne velike nagrade v nemškem Klingenthalu. Ema Klinec je za seboj pustila Uršo Bogataj, ki si je že pred zaključnim dejanjem velike nagrade zagotovila zmago v skupni razvrstitvi, ter Japonko Juko Sato, Anže Lanišek pa je bil boljši od Italijana Giovannija Bresadole in Poljaka Dawida Kubackega.

DUNAJ - Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 5. kroga lige ICEHL v gosteh premagali avstrijsko ekipo Vienna Capitals s 3:2.

SYDNEY - Košarkarice ZDA so se prve uvrstile v nedeljski finale svetovnega prvenstva v Avstraliji. V polfinalu v Sydneyju so premagale Kanado kar s 83:43 za največjo razliko v polfinalih prvenstev. V finalu bodo igrale s Kitajsko, ki je z 61:59 ugnala gostiteljico Avstralijo.

zzb/zza/lr/jz/lr
© STA, 2022