Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 23. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Slovenija bo danes s številnimi dogodki po državi tretjič po vrsti kot praznik slovesno obeležila dan športa. Osrednja prireditev bo na Kongresnem trgu v Ljubljani ob 9. uri. S praznikom se bo začel tudi evropski teden športa, ki se na pobudo evropske komisije obeležuje do 30. septembra. Otroci v vrtcih in šolah bodo praznik obeležili s športnim dnevom, na delovnih mestih bo čas za dejaven odmor, na prostem pa priložnost za gibanje v naravi. Olimpijski komite Slovenije v sklopu dogajanja ob prazniku in tednu športa v soboto vabi tudi na brezplačni skupinski tek, ki se bo začel ob 18. uri na Kongresnem trgu.

LJUBLJANA - Milan Brglez, kandidat za predsednika Slovenije, je odstopil s čela Šahovske zveze Slovenije ŠZS. Vodenje je po sklepu upravnega odbora in statutu zveze do volitev, ki bodo marca prihodnje leto, prevzela Darja Kapš, nekdanja šahistka in dosedanja podpredsednica ŠZS.

SYDNEY - Kazahstanski kolesar Jevgenij Fedorov je na svetovnem prvenstvu v avstralskem Wollongongu med mlajšimi člani osvojil naslov prvaka v cestni dirki. Izmed štirih Slovencev se je najbolj izkazal Matevž Govekar, ki je bil vse do konca v boju za odličje, na koncu pa je zasedel deveto mesto.

BOSTON - Vodstvo Boston Celtics je manj kot mesec dni pred začetkom nove sezone severnoameriške košarkarske lige NBA suspendiralo glavnega trenerja Imeja Udoko za sezono 2022/23. Udoka je z Bostonom ob koncu svoje prve sezone kot glavni trener osvojil naslov podprvaka, v klubu pa so kot razlog za suspenz navedli kršitev internih pravil.

zza/jz/zzb/zza
© STA, 2022