Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 21. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

CELJE - Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je prva domača tekma v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2022/23. Po uvodnem porazu pred tednom dni v danskem Aalborgu bodo v dvorani Zlatorog danes ob 18.45 gostili tekmece iz nemškega Kiela. Celjska zasedba je na dosedanjih enajstih medsebojnih dvobojih le dvakrat premagala nemško ekipo.

SAAS FE - Slovenska alpska smučarka Tina Robnik se je poškodovala na današnjem treningu na ledeniku Saas Fee v Švici. Po prvih podatkih gre za poškodbo desnega kolena, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. Robnikova je že na poti v Slovenijo, kjer bo v naslednjih dneh opravila dodatne preiskave. Za zdaj še ni znano, kako hudo poškodbo je utrpela.

LJUBLJANA - Mednarodna teniška zveza ITF je danes objavila žreb kvalifikacij za I. svetovno skupino Davisovega pokala, v katerih bo igrala tudi Slovenija. Slednja si je minuli konec tedna z zmago nad Estonijo priigrala kvalifikacije za napredovanje v višji rang. Tekmec slovenske vrste bo Turčija, deseta nosilka, ki bo imela tudi prednost izbire podlage.

LONDON - Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer za konec kariere ne bo igral posamičnih dvobojev na Laverjevem pokalu. To je bilo dogovorjeno že vnaprej, je v pogovoru za švicarsko tiskovno agencijo sda dejal 41-letnik. Toda glede na modus Laverjevega pokala mislim, da bom lahko v petek zvečer igral dvojice, je napovedal Federer, ki je v ponedeljek in torek treniral skupaj z Grkom Stefanosom Cicipasom.

VARŠAVA - Kapetan poljske nogometne reprezentance Robert Lewandowski bo v znak solidarnosti z Ukrajino na svetovnem prvenstvu v Katarju nosil tudi modro-rumeni trak, poročajo agencije. Kapetanski trak v nacionalnih barvah Ukrajine je zvezdniku Barcelone v torek podelil sloviti ukrajinski nogometaš in nekdanji selektor Andrij Ševčenko.

zza/am/ad/zza
© STA, 2022