Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za konec SP v ritmiki zmagi Italijankam in Bolgarkam, Slovenija prvič na seznamu držav z odličjem

Sofija, 18. septembra - Svetovno prvenstvo v ritmični gimnastiki, ki je bilo z bronasto kolajno za Jekaterino Vedenejevo s trakom zgodovinsko uspešno tudi za Slovenijo, se je danes končalo v Sofiji. Zadnja naslova tega prvenstva sta šla v finalu skupinskih sestav v roke Italijank za vajo s petimi obroči in Bolgark s tremi trakovi in z dvema žogama.

Bolgarija, Sofija.
Jekaterina Vedenejeva je na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Sofiji za Slovenijo dosegla zgodovinski uspeh. Nov mejnik za ta šport je Rusinja, ki od leta 2018 zastopa slovenske barve, dosegla v finalu s trakom, ko je z 29,900 točke osvojila bronasto kolajno, prvo na SP. Zmagala je Italijanka Sofia Raffaeli, druga pa je bila Bolgarka Stiliana Nikolova.
Foto: Xinhua/STA

Italija je postala najuspešnejša država 39. SP, saj je osvojila kar šest zlatih medalj, eno srebrno in dve bronasti. Gre za dosežek brez primere, saj so azzurre tekmicam prepustile le tri naslove. V mnogoboju skupinskih sestav in mešani sestavi so zmagale Bolgarke, zgodovinsko prvo zlato za Nemčijo pa je s kiji osvojila Darja Varfolomeev.

Da je na seznamu držav prvič tudi Slovenija, je poskrbela Vedenejeva, ki je bila 3. s trakom. Skupno je na seznamu le sedem držav; Slovenija si deli šesto mesto z Azerbajdžanom.

zza/tb/zza
© STA, 2022