Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (16. 9.)

Ljubljana, 16. septembra - Tuje tiskovne agencije so danes med drugim pisale o prekinitvi dobave zemeljskega plina v kranjski družbi Domplan in Komunalnem podjetju Velenje in večtedenski prepovedi vožnje za avtobuse in tovornjake v predoru Karavanke. Hrvaška tiskovna agencija Hina je poročala tudi o odprtju razstave slovenskega umetnika Mitje Ficka.

Agencija Tanjug je poročala o tem, da bosta dobavo zemeljskega plina zaradi visokih cen in splošnih stroškov za energijo prenehali kranjska družba Domplan in Komunalno podjetje Velenje. Kot so zapisali, bo podjetje Domplan dobavo prenehalo novembra, Komunalno podjetje Velenje pa s 1. oktobrom. Če vlada ne bo pokrila izpada prihodkov zaradi zamejene cene, o tem razmišljajo tudi v Energetiki Celje.

Avstrijska tiskovna agencija APA je poročala, da bo v predoru Karavanke prihodnje tedne veljala prepoved vožnje za tovorna vozila in avtobuse na 3,5 tone. Kot so zapisali, je razlog za to tehnična okvara na slovenski strani predora.

Hina je poročala o odprtju razstave slovenskega umetnika Mitje Ficka, ki je nastala v sodelovanju med Mestnim muzejem Varaždin in Galerijo Zlati ajngel. Kot so zapisali, bo razstava na ogled od 21. septembra.

tpe/apo
© STA, 2022