Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pahor sprejel nekdanje mirovnike ZN na Sinaju

Ljubljana, 16. septembra - Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je pred mednarodnim dnevom miru danes v predsedniški palači sprejel t. i. Sinajce, nekdanje pripadnike mirovne operacije Združenih narodov na Sinaju. V pogovoru so izpostavili pomen prizadevanja za mir.

Ljubljana, predsedniška palača.
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je pred mednarodnim dnevom miru danes v predsedniški palači sprejel Sinajce, nekdanje pripadnike mirovne operacije Združenih narodov na Sinaju.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Sinajci so predsedniku republike predstavili svoje izkušnje z misije, v okviru katere so skrbeli za premirje na sinajskem polotoku in preprečevali vojno med Izraelom in Egiptom. Slovenski pripadniki mirovne operacije UNEF, ki je potekala med letoma 1956 in 1967 s ciljem nadzorovanja premirja in meje, so opravljali naloge izvidnikov in fizično nadzorovali mejo med Izraelom in Egiptom.

Predsednik republike jim je izrazil priznanje za njihovo tedanje poslanstvo in izpostavil, da je Slovenija zavezana miroljubni politiki in stalnim prizadevanjem za ohranjanje miru in stabilnosti v svetu.

mc/akt/mc
© STA, 2022