Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Danes Vedenejeva tudi v boj za OI 2024

Sofija, 17. septembra - Jekaterina Vedenejeva je na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Sofiji za Slovenijo dosegla zgodovinski uspeh, ko je v finalu s trakom osvojila bronasto odličje. Danes jo čaka nov izziv, nastop v finalu mnogoboja, kamor se je uvrstila s šestim dosežkom. Po tekmi bodo znane tudi že prve tri potnice na olimpijske igre 2024 v Parizu.

Bolgarija, Sofija.
Jekaterina Vedenejeva je na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Sofiji za Slovenijo dosegla zgodovinski uspeh. Nov mejnik za ta šport je Rusinja, ki od leta 2018 zastopa slovenske barve, dosegla v finalu s trakom, ko je z 29,900 točke osvojila bronasto kolajno, prvo na SP. Zmagala je Italijanka Sofia Raffaeli, druga pa je bila Bolgarka Stiliana Nikolova.
Foto: Xinhua/STA

Izkušena Rusinja, ki od leta 2018 zastopa slovenske barve, v zadnjih petih letih podira mejnike tega športa pri nas. V četrtek se je pri 28 letih lahko veselila svojega prvega odličja na SP ali EP.

V kvalifikacijah mnogoboja je bila najboljša trikratna svetovna prvakinja v Sofiji, Italijanka Sofia Raffaeli. Druga je bila domačinka Stiliana Nikolova, tretja pa Nemka Darja Varfolomeev. To so tudi glavne favoritinje za prve tri vozovnice, ki bodo v Sofiji na voljo za Pariz 2024.

zza/tb/zza
© STA, 2022