Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nemčija prevzela nadzor nad nemškima podružnicama ruskega Rosnefta

Berlin, 16. septembra - Nemčija je prevzela nadzor nad nemškima podružnicama ruskega energetskega velikana Rosneft, da bi zagotovila oskrbo z energijo, ki je bila motena po napadu Rusije na Ukrajino.

Nemčija, Schwedt.
Naftna refinerija PCK-Raffinerie GmbH.
Nemčija je prevzela nadzor nad nemškima podružnicama ruskega energetskega velikana Rosneft, da bi tako zagotovil oskrbo z energijo, ki je bila motena po napadu Rusije na Ukrajino. Družbi Rosneft Deutschland in RN Refining & Marketing bosta pod skrbništvom državnega energetskega regulatorja, Zvezne agencije za omrežja.
Foto: dpa/STA

Skrbništvo nad družbama Rosneft Deutschland in RN Refining & Marketing je za šest mesecev prevzela nemška Zvezna agencija za omrežja, namen pa je zagotoviti delovanje rafinerij v Karlsruheju, Vohburgu in Schwedtu.

Približno 12 odstotkov nemških zmogljivosti za predelavo nafte je v rokah družbe Rosneft Deutschland, ki je s tem eno največjih podjetij za predelavo nafte v državi, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Skrbništvo je odziv na grožnje varnosti oskrbe z energije in je nujno za ohranitev rafinerije v Schwedtu. Ta dobavlja približno 90 odstotkov nafte, porabljene v Berlinu in okolici.

rbi/jb
© STA, 2022