Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vedenejeva: Dokazala sem, da po 25. letu še nisi za v staro šaro

Sofija, 16. septembra - Jekaterina Vedenejeva je sinoči na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Sofiji za Slovenijo dosegla zgodovinski uspeh. Izkušena Rusinja, ki od leta 2018 zastopa slovenske barve, je nov mejnik za ta šport pri nas dosegla v finalu s trakom, ko je za krono dolge kariere osvojila bronasto kolajno, pri 28 letih svoje prvo veliko odličje.

Bolgarija, Sofija.
Jekaterina Vedenejeva je na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Sofiji za Slovenijo dosegla zgodovinski uspeh. Nov mejnik za ta šport je Rusinja, ki od leta 2018 zastopa slovenske barve, dosegla v finalu s trakom, ko je z 29,900 točke osvojila bronasto kolajno, prvo na SP. Zmagala je Italijanka Sofia Raffaeli, druga pa je bila Bolgarka Stiliana Nikolova.
Foto: Xinhua/STA

Resda se je kolajna letos napovedovala, saj je Vedenejeva to sezono uspešno zbirala odličja na svetovnih pokalih iz tekme v tekmo, na vseh je prišla do kolajne, a je na avgustovskem evropskem prvenstvu na Bavarskem kljub temu ostala brez.

V Sofiji se ji je le nasmehnila tudi sreča.

Najpomembnejša zmaga pa je zame zmaga nad stereotipi tega športa. Vesela sem, da mi je uspelo vsem dokazati, da tudi po 25. letu lahko še kaj dosežeš v ritmiki, je po uspehu kariere zapisala Vedenejeva prek Instagrama.

zza/tb/zza
© STA, 2022