Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Boljša izvedba Jekaterini Vedenejevi prinesla bron s trakom

Sofija, 15. septembra - Jekaterina Vedenejeva je na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Sofiji za Slovenijo dosegla zgodovinski uspeh. Nov mejnik za ta šport je Rusinja, ki od leta 2018 zastopa slovenske barve, dosegla v finalu s trakom, ko je z 29,900 točke osvojila bronasto kolajno, prvo na SP.

Bolgarija, Sofija.
Jekaterina Vedenejeva je na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Sofiji za Slovenijo dosegla zgodovinski uspeh. Nov mejnik za ta šport je Rusinja, ki od leta 2018 zastopa slovenske barve, dosegla v finalu s trakom, ko je z 29,900 točke osvojila bronasto kolajno, prvo na SP. Zmagala je Italijanka Sofia Raffaeli, druga pa je bila Bolgarka Stiliana Nikolova.
Foto: Xinhua/STA

To je za 28-letno Vedenejevo brez dvoma krona dolge kariere. Najstarejša tekmovalka tega SP je sestavo s trakom izvedla brez velike napake in prejela oceno 29,900 točke. Isto oceno je za njo prejela tudi Izraelka Adi Asya Katz, vendar je kolajna po zaslugi boljše izvedbe pripadla Vedenejevi, ki je bila v sredo v finalu žoge šesta, s kiji pa je z 29,450 točke danes zasedla osmo mesto.

Še tretjo zlato kolajno tega SP je s trakom osvojila Italijanka Sofia Raffaeli z 32,650, srebrna pa je bila domačinka Stiliana Nikolova z 31,850.

zza/lr/zza
© STA, 2022