Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (15. 9.)

Ljubljana, 15. septembra - Tuje tiskovne agencije so danes med drugim poročale o zamenjavi identitete dveh starejših bolnikov v Splošni bolnišnici Celje. Srbska tiskovna agencija Tanjug je pisala tudi o smrti slovenskega filmskega in gledališkega igralca Radka Poliča.

Francoska tiskovna agencija AFP je poročala o zamenjavi identitete dveh starejših bolnikov v Splošni bolnišnici Celje. Kot so zapisali, je bolnišnica preživelega razglasila za mrtvega in o tem obvestila tudi njegove svojce, vodstvo bolnišnice pa je po dogodku ponudilo odstop. O tem je poročala tudi srbska tiskovna agencija Tanjug.

Tanjug je poročal tudi o tem, da je v 81. letu starosti umrl slovenski filmski in gledališki igralec Radko Polič, ki je odigral več kot 50 vlog v televizijskih filmih, dramah in serijah ter "pustil pečat" v več kot 100 radijskih igrah.

Tanjug je poročal tudi o tem, da bo 16. septembra v Jugoslovanski kinoteki v okviru tretjega Festivala klasičnega filma Merlinka svetovna premiera slovenskega dokumentarnega filma režiserja Borisa Petkoviča LGBT_SLO_1984. Kot so zapisali, se film začne z gejevskim kulturnim festivalom Magnus, ki je bil organiziran leta 1984 v Ljubljani in v okviru katerega je potekal Festival LGBT filma.

tpe/apo
© STA, 2022