Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 15. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BERLIN - Košarkarji Slovenije so s porazom v četrtfinalu proti Poljski zaključili evropsko prvenstvo v Berlinu. Po prespani noči je uvodni šok prerasel v razočaranje in spoznanje, da je Slovenija zapravila zgodovinsko priložnost za ubranitev naslova ali osvojitev medalje. Danes je pred slovenske novinarje v uradnem hotelu Sheraton v Berlinu stopil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec. Predsednik je tako kot večina igralcev po tekmi dejal, da je naslednji cilj reprezentance uvrstitev na svetovno prvenstvo. "Ta spodrsljaj bomo skušali popraviti naslednje leto na svetovnem prvenstvu. Upam, da se tja uvrstimo," je dodal in pogovor zaključil z besedami, da je selektor Aleksander Sekulić odličen trener in da ima veljavno pogodbo s Košarkarsko zvezo do konca naslednjega leta.

CELJE - Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo po enoletnem premoru znova nastopili v ligi prvakov. Zmagovalci najbolj imenitnega evropskega klubskega tekmovanja iz leta 2004 bodo svoje popotovanje v skupinskem delu začeli v Aalborgu, slovensko-danski klubski obračun se bo pričel ob 18.45. Španska Barcelona, madžarski Pick Szeged, poljske Kielce, francoski Nantes, nemški Kiel in norveški Elverum so nadaljnji tekmeci 25-kratnih slovenskih prvakov, v drugi skupini pa bodo nastopili francoski PSG, madžarski Veszprem, nemški Magdeburg, danski Gudme, portugalski Porto, romunski Dinamo iz Bukarešte, poljska Wisla Plock in hrvaški Zagreb. Aalborg in Celje Pivovarna Laško sta se doslej pomerila petkrat, na njih je slovenska ekipa dosegla dve zmage in doživela tri poraze.

PORTOROŽ - Kaja Juvan in Andreja Klepač bosta četrti dan glavnega dela teniškega turnirja WTA Zavarovalnica Sava zastopali slovenske barve. Na domačem turnirju v Portorožu se bo Juvanova borila za četrtfinale med posameznicami, Klepačeva pa za polfinale med dvojicami. Ali bosta stopili na igrišče, bo odvisno tudi od vremena. Juvanovo čaka zahtevna naloga proti Italijanki Jasmine Paolini, sicer branilki naslova v Portorožu. Za konec sporeda na glavnem prizorišču portoroškega turnirja bo nastopila še Andreja Klepač. Koprčanka je skupaj z Lauro Siegemund iz Nemčije resda prva nosilka, a se obe še lovita, saj prvič igrata skupaj. Za polfinalno vstopnico se bosta pomerili z Britanko Harriet Dart in Rusinjo Aleksandro Panovo.

am/zzb/gj/ad/ag/alz/am
© STA, 2022