Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 14. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BERLIN - Košarkarji Španije in Nemčije so prvi polfinalisti evropskega prvenstva v Berlinu, druga dva pa bosta znana danes po dvobojih Italija - Francija (17.15) in Slovenija - Poljska (20.30). Slovenija bo skušala tretjič na štirinajstih evropskih prvenstvih in drugič zaporedoma preskočiti četrtfinalno stopničko. Pred petimi leti v Istanbulu je v razburljivi in atraktivni predstavi premagala Latvijo, leta 2009 na Poljskem pa je bila s košem razlike boljša od Hrvaške.

PORTOROŽ - Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek bo danes odigrala dvoboj drugega kroga domačega turnirja WTA Zavarovalnica Sava v Portorožu. Pomerila se bo z Romunko Ano Bogdan, s katero sta se doslej pomerili enkrat. Nato 24-letno Konjičanko čaka še obračun med dvojicami. V tej konkurenci se bo predstavila tudi Andreja Klepač. Od Slovenk bosta torej tretji dan glavnega dela turnirja na igrišču Zidanškova in Klepačeva. Slednja se bo v dvojicah skupaj z Lauro Siegemund iz Nemčije na osrednjem igrišču (4. dvoboj) pomerila proti Uzbekistanki Nigini Abduraimova in Britanki Jodie Burrage.

LJUBLJANA - Tudi hokejisti SŽ Olimpije so se brez boja prebili v polfinale slovenskega pokalnega tekmovanja. S Hokejske zveze Slovenije so sporočili, da današnji četrtfinalni dvoboj z Mariborom radi nezadostnega števila igralcev v mariborski ekipi odpade. Že pred tem so se brez boja v polfinale uvrstili hokejisti Acroni Jesenic, ki bi se morali meriti s kranjskim Triglavom. Zaradi bolezni v kranjski ekipi tekma odpadla.

PLANICA - Prireditelji svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici, ki bo v dolini pod Poncami med 21. februarjem in 5. marcem prihodnje leto, v svoje vrste vabijo prostovoljce. Eden od pogojev je, da lahko pri projektu pomagajo vsaj tri dni in si lahko zagotovijo lastno namestitev. Prijava, za vse, ki so starejši od 16 let, je možna na spletni strani www.planica2023.si, rok za oddajo pa je do konca oktobra.

ag/alz/zzb/ag
© STA, 2022