Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 13. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PARIZ - Francoski kolesarski zvezdnik Julian Alaphilippe je dobil zeleno luč za nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu v Avstraliji, ki bo med 17. in 25. septembrom. Kot je danes sporočil selektor Thomas Voeckler, si je dvakratni zaporedni branilec naslova svetovnega prvaka kljub smoli, ki ga spremlja to sezono, prislužil vpoklic v reprezentanco. V izboru za cestno dirko, ki bo 25. septembra v Wollongongu, bodo ob njem kolesarili še Romain Bardet, Christophe Laporte, Valentin Madouas, Quentin Pacher, Florian Senechal, Pavel Sivakov, Remi Cavagna in Bruno Armirail. Slednja bosta v avstralskem Wollongongu nastopila tudi na kronometru. Tridesetletni Alaphilippe ni dirkal vse od 31. avgusta in odstopa zaradi padca med 11. etapo dirke po Španiji, ki jo je zapustil z izpahnjeno desno ramo.

MADRID - Španski nogometni prvak Real Madrid je finančno leto 2021/22 končal z dobičkom. Ta znaša 13 milijonov evrov, so klubsko sporočilo za javnost povzele agencije. Zapisali so, da je imel klub kljub obdobju pandemije covida-19 v zadnjih treh finančnih letih vedno dobiček, a vseeno skupni dolg kluba znaša 263 milijonov evrov.

PARIZ - Francoski nogometni reprezentant in zvezdnik PSG Kylian Mbappe bo imel priložnost zapustiti francoske prvake prej, kot je bilo predvideno, poroča francoski dnevnik L'Equipe. Triindvajsetletnik je maja podaljšal pogodbo s PSG za tri leta do leta 2025. Pred tem so ga dolgo povezovali s selitvijo v Real Madrid. Francoski športni dnevnik L'Equipe pa je s sklicevanjem na vire znotraj kluba poročal, da je Mbappe pravzaprav trdno vezan na PSG le do leta 2024. Za naslednjo sezono do leta 2025 pa obstaja le možnost sodelovanja, ki je ni mogoče uveljaviti brez Mbappejevega soglasja.

CARDIFF - Začasni nogometni selektor Walesa Rob Page je z nacionalno zvezo podpisal štiriletno pogodbo za vodenje reprezentance skozi kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2026, je danes sporočila nogometna zveza Walesa. Oseminštiridesetletni Page je postal valižanski selektor, potem ko je nekdanji selektor Ryan Giggs odstopil zaradi obtožb o napadu. Wales je na mundialu v Katarju, ki bo od 20. novembra do 18. decembra, v skupini B skupaj z Anglijo, Iranom in ZDA.

RIM - Italijanski atletski reprezentant Ahmed Abdelwahed je bil zaradi pozitivnega dopinškega testa na prepovedano snov meldonij začasno suspendiran. Kot je v ponedeljek sporočila komisija za integriteto atletike pri Svetovni atletiki IAAF, Abdelwahedu zaradi zlorabe dopinga grozi večletna prepoved nastopanja. Evropski podprvak v teku na 3000 metrov zapreke je bil pozitiven na meldonij, ki je na seznamu prepovedanih sredstev od leta 2016.

lr/zza/lr
© STA, 2022