Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Ljubljani potekala prva borza lokalno pridelane hrane

Ljubljana, 9. septembra - Zelene verige vplivajo na kakovost prehrane in posledično zdravje ljudi, v gostinstvu, turizmu in kmetijstvu pa tudi na povečanje dodane vrednosti, so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedali partnerji projekta Zelene verige. Pod njegovim okriljem je vrata odprla tudi prva vseslovenska borza ponudbe in povpraševanja po lokalno pridelani hrani.

Na njej so podatke o ponudbi in povpraševanju med seboj izmenjali ponudniki lokalnih kmetijskih pridelkov ter predstavniki javnih šolskih zavodov, gostinstva ter turizma. Skupno je sodelovalo 54 pridelovalcev in deset zadrug.

Cilj organizatorjev je, da bi tovrstna borza potekala dvakrat letno, in sicer v poznopoletnem in zimskem času.

las/jes/jes
© STA, 2022