Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 9. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

KOPER - Nogometaši Kopra so okrepili svojo moč v napadu. Rumeno-modri dres bo nosil tudi Rudi Požeg Vancaš, so danes zapisali na klubskem Facebook-profilu. S kanarčki je podpisal pogodbo do konca sezone.

KATOVICE - Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo v soboto na svetovnem prvenstvu, ki ga skupaj gostita Poljska in Slovenija, v poljskih Katovicah v polfinalu pomerila z Italijo. Slovencem je pripadel večerni termin ob 21. uri, uvodoma se bodo ob 18. za finale udarili gostitelji Poljaki in Brazilci. V soboto se bodo ob 14.45 v Berlinu na evropskem prvenstvu v osmini finala igrali tudi slovenski košarkarji, ki se bodo pomerili z Belgijci.

QUEBEC - Slovenski as Tadej Pogačar bo danes med nastopajočimi na prvi od dveh kanadskih klasik, ki sodita v svetovno serijo kolesarstva. Ob njem bodo od Slovencev na veliki nagradi Quebeca v dresu Bahrain-Victoriousa nastopili še Matej Mohorič, Jan Tratnik in Matevž Govekar. Preizkušnja se bo začela ob 17. uri po slovenskem času.

NEW YORK - Poljakinja Iga Swiatek in Tunizijka Ons Jabeur sta finalistki teniškega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Prva je ugnala Belorusinjo Arino Sabalenka s 3:6, 6:1 in 6:4, druga pa Francozinjo Caroline Garcia s 6:1 in 6:3.

ISTANBUL - Nekdanji španski nogometni reprezentant Juan Mata, ki je to poletje po osmih sezonah zapustil angleški Manchester United, bo kariero nadaljeval v Turčiji. Kot so sporočili iz Galatasaraya, je Mata podpisal dveletno pogodbo. Klubu se je kot posojen igralec za eno sezono pridružil tudi argentinski napadalec Mauro Icardi.

DALLAS - Nemški košarkarski reprezentant Maxi Kleber je podpisal novo pogodbo v ligi NBA z Dallas Mavericks, ekipo, katere prvi mož je slovenski zvezdnik Luka Dončić. Novo pogodbo so potrdili tudi pri teksaški ekipi, vendar niso razkrili podrobnosti. Athletic pa medtem poroča, da je Kleber podpisal triletno pogodbo. Kleber naj bi po poročanju Athletica z novo pogodbo zaslužil 33 milijonov dolarjev.

zza/ag/alz/ad/am/zza
© STA, 2022