Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gasilci in drugi sodelujoči pri gašenju požarov na Krasu prejeli jabolko navdiha

Brdo pri Kranju, 7. septembra - Predsednik republike Borut Pahor je na Brdu pri Kranju v znak hvaležnosti sprejel gasilce, prostovoljce in druge sodelujoče pri gašenju julijskih požarov na Krasu, največjih v zgodovini Slovenije. Junakom, kot je poimenoval posameznike, ki se borijo s požari ter ščitijo ljudi in njihovo premoženje, je vročil priznanje jabolko navdiha.

Brdo pri Kranju, Kongresni center.
Predsednik republike Borut Pahor je v znak hvaležnosti gasilcem, predstavnikom vodstva in intervencij in ostalim predstavnikom služb, ki so v tem letu sodelovali pri gašenju največjih požarov v zgodovini Slovenije, priredil sprejem.
Foto: Bor Slana/STA

Robert Vereš iz Prostovoljnega gasilskega društva Šenčur, ki je na Krasu pomagal pri gašenju s policijskim vodnim topom, meni, da bi bilo lahko še veliko huje, če ne bi bilo takšnega sodelovanja vseh vpletenih.

Podelitve se je udeležil tudi Gašper Furlan iz Kostanjevice na Krasu, 15-letnik, ki je gasilcem ob cesti delil pijačo in hrano. Gasilci so bili pomoči domačinov zelo veseli in so se radi ustavljali, je dejal.

da/tz
© STA, 2022