Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Putin: Rusija energije ne uporablja kot orožje, Zahod s sankcijami škodi samemu sebi

Vladivostok, 7. septembra - Rusija energije ne uporablja kot orožje proti Evropi, je danes v govoru na gospodarskem forumu v Vladivostoku poudaril ruski predsednik Vladimir Putin in tovrstne očitke Zahoda zavrnil kot nesmisel.

Rusija, Moskva.
Ruski predsednik Vladimir Putin v intervjuju za televizijski kanal Russia 1, v katerem je dejal, da Moskva nima ničesar opraviti z migrantsko krizo na belorusko-poljski meji.
Foto: dpa/STA

Obenem je zagrozil, da bo Rusija, če se bo EU odločila za zamejitev cen nafte in plina, ustavila dobavo teh energentov. Dobavljali ne bomo ničesar, kar je v nasprotju z našimi interesi, je bil jasen.

Kot največjo grožnjo svetovnemu miru je izpostavil 'sankcijsko vročico' Zahoda in njegove 'neprikrite agresivne poskuse, da drugim državam vsili svoj model obnašanja, jih oropa njihove suverenosti in jim vsili svojo voljo'.

A, kot je zatrdil v govoru, se Rusija s to agresijo uspešno spopada in je ni mogoče izolirati. Sankcije tako škodijo predvsem Zahodu samemu, katerega moč slabi, medtem ko se vloga azijsko-pacifiške regije krepi.

jav/spo/jav
© STA, 2022