Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 6. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SPLIT - Vaterpolska reprezentanca Slovenije je na 35. evropskem prvenstvu v Splitu izgubila še tekmo za 15. mesto. Z 11:5 jo je po pričakovanjih premagala Slovaška.Slovenski vaterpolisti so sklenili četrto sodelovanje na evropskih prvenstvih, po Firencah 1999, Kranju 2003 in Beogradu 2006. Tokrat sicer niso dosegli zmage, pomembno pa je, da ima Slovenija po skoraj desetletju vnovič reprezentanco, ki se lahko kosa vsaj s spodnjim domom elite evropskega vaterpola.

NEW YORK - Rafael Nadal se je nekoliko presenetljivo že v osmini finala poslovil od teniškega turnirja v New Yorku, zadnjega turnirja za grand slam v sezoni. V dvoboju, kjer ga je s 6:4, 4:6, 6:4 in 6:3 ugnal 22. postavljeni Frances Tiafoe, Nadal tokrat ne telesno ne igralsko ni bil sposoben ustaviti razigranega Američana. Hud boj je za Italijanom Jannikom Sinnerjem, ki je Belorusa Iljo Ivaška premagal šele po petih nizih s 6:1, 5:7, 6:2, 4:6, 6:3. V dvoboju dneva je Rus Andrej Rubljov že v ponedeljek popoldan ugnal Britanca Camerona Norrieja s 6:4, 6:4, 6:4. Davi pa je sledil še obračun, ki se je krepko zavlekel v današnje jutro in kjer je tretjepostavljeni Španec Carlos Alcaraz po skoraj štirih urah premagal Hrvata Marina Čilića s 6:4, 3:6, 6:3, 4:6 in 6:3. V ženski konkurenci je med drugimi napredovala tudi prvopostavljena Poljakinja Iga Swiatek, ki je po uvodnih težav na koncu gladko ugnala Nemko Jule Niemeier z 2:6, 6:4 in 6:0 ter se prebila v četrtfinale.

LONDON - Britanski boksarski as Tyson Fury se je sodeč po objavah na družbenih omrežjih spet premislil glede nadaljevanja kariere. Potem ko je prejšnji mesec na svoj 34. rojstni dan napovedal konec športne poti, pa je zdaj Anthonyju Joshui ponudil priložnost, da se pomerita na naslov prvaka po različici WBC oziroma "kralja" Velike Britanije, poroča AFP. Joshua se je na Twitterju na povabilo že odzval, Furyju je odgovoril, da se po spletu ne bo dogovarjal in da se naj obrne na njegovo ekipo, a vseeno namignil, da bo decembra pripravljen za boje.

LJUBLJANA - Evropska nogometna zveza je sodnike pozvala, naj strožje ukrepajo ob prigovarjanju nogometašev, izzivanju in oblikovanju skupine, ki nasprotuje sodniški odločitvi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Tega med tekmo nočemo videti," je tik pred začetkom skupinskega dela lige prvakov povedal vodja sodnikov pri Uefi Roberto Rosetti.

ic/ag/ic
© STA, 2022