Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Inštitut 8. marec začel zbirati podpise za brezplačna kosila za osnovnošolce

Ljubljana, 5. septembra - Predstavnice Inštituta 8. marec so pred ljubljansko upravno enoto začele zbirati podpise v podporo dvema zakonskima pobudama, s katerima bi vsem osnovnošolcem omogočili brezplačno kosilo. Za kampanjo Za otroke gre so se v inštitutu odločili na podlagi raziskave, ki je pokazala, da plačevanje šolskih kosil ljudem predstavlja težavo.

Ljubljana.
Predstavniki Inštituta 8. marec, ki so konec prejšnjega meseca na tiskovni konferenci na Trgu republike napovedali akcijo Za otroke gre: brezplačna kosila za šoloobvezne otroke.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Oba zakonska predloga so v vednost poslali vsem parlamentarnim strankam in jih pozvali na sestanek. Na vabilo sta se odzvali koalicijski stranki Levica in Gibanje Svoboda.

Opozicijska SDS je sicer v sredo v proceduro vložila podoben zakon, ki so ga v inštitutu preučili in ugotovili, da je pomanjkljiv v dveh ključnih točkah. Šolske prehrane namreč ne ureja kot pravice, ampak jo dodeljuje kot subvencijo. Prav tako pa šolam ne prepoveduje najema zunanjih izvajalcev.

lte/apo
© STA, 2022