Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 5. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Potem ko so si telovadke Tjaša Kysselef, Teja Belak, Lucija Hribar in Zala Trtnik preko svetovnega pokala in nedavnega evropskega prvenstva v športni gimnastiki v Münchnu priborile nastop na jesenskem svetovnem prvenstvu, sta se jim naknadno pridružila še dva telovadca. V Liverpoolu bosta lahko nastopila tudi Luka Bojanc in Nikolaj Božič. Zato pa bo morala Kysselefova zaradi poškodbe kolena izpustiti nastop na SP; bržkone jo čaka artoskopija.

NEW YORK - Avstralski teniški zvezdnik Nick Kyrgios je razočaral branilca naslova Rusa Danila Medvedjeva in se prvič v karieri uvrstil v četrtfinale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Finalist Wimbledona je v osmini finala premagal prvega igralca sveta s 7:6, 3:6, 6:3 in 6:2. Medvedjev pa ni izgubil le naslova na OP ZDA, temveč bo izgubil tudi prvo mesto na svetovni lestvici.

BEOGRAD - Najboljši srbski teniški igralec ne bo igral za reprezentanco na tekmah Davisovega pokala, je sporočil kapetan reprezentance Viktor Troicki. Kot danes poroča Sportski žurnal, se je Đoković nastopom odpovedal iz osebnih razlogov.

zza/alz/zza
© STA, 2022