Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Kanadi v morilskem pohodu številni mrtvi in ranjeni

Edmonton, 5. septembra - V bližini odročne staroselske skupnosti v kanadski provinci Saskatchewan je bilo včeraj v morilskem pohodu ubitih najmanj deset ljudi, še vsaj 15 je ranjenih, poročajo tuje tiskovne agencije. Policija osumljenca za napade, moška stara 30 in 31 let, ki sta žrtve zabodla, še išče. Motiv za napad ni znan.

Kanada, Saskatchewan.
V bližini odročne staroselske skupnosti v kanadski provinci Saskatchewan je bilo v nedeljo v morilskem pohodu ubitih najmanj deset ljudi. Pomočnica komisarja Rhonda Blackmore in načelnik policije Regine Evan Bray.
Foto: dpa/STA

Kanada, Saskatchewan.
V bližini odročne staroselske skupnosti v kanadski provinci Saskatchewan je bilo v nedeljo v morilskem pohodu ubitih najmanj deset ljudi.
Foto: dpa/STA

Žrtve so našli na kar 13 različnih lokacijah. Nekatere naj bi napadalca izbrala načrtno, druge naj bi napadla naključno.

Policija je osumljenca za napad identificirala kot Damiena in Mylesa Sandersona. Sta na begu z avtomobilom ter naj bi bila oborožena in zelo nevarna. Policija ju išče na ogromnem območju provinc Saskatchewan, Manitoba in Alberta.

Gre za enega najbolj smrtonosnih napadov v Kanadi doslej. Kanadski premier Justin Trudeau ga je na Twitterju označil kot grozljivega in srce parajočega.

jav/jav
© STA, 2022