Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 3. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 17.30 igrala za preboj v četrtfinale svetovnega prvenstva, ki ga skupaj gostita Slovenija in Poljska. Pred Slovenci je vnovič izziv v podobi Nemčije, ki jo je Slovenija s 3:0 premagala v zadnjem krogu skupinskega dela. V primeru zmage bo v četrtfinalu tekmica slovenske ali nemške reprezentance bodisi Nizozemska bodisi Ukrajina. Dvoboj bo na sporedu v ponedeljek ob 17.30.

KÖLN - Slovenske košarkarje danes ob 20.30 čaka druga preizkušnja na evropskem prvenstvu v Kölnu. Tekmec, Madžarska, še zdaleč ni tako renomiran kot Litva, ki je v prvem krogu pokleknila s 85:92, vseeno pa strokovni štab slovenske reprezentance opozarja, da je treba spoštovati vsako ekipo in biti maksimalno zbran.

BAKU - Slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco danes v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo čaka še četrta tekma. V Bakuju se bo pomerila z Azerbajdžanom, ki ima po treh krogih prav tako tri zmage, tako da bo tekma odločala o vsaj začasnem prvem mestu v skupini D.

LJUBLJANA - Današnji finalni dan evropskega prvenstva v balinanju za ženske v Ljubljani bo minil v znamenju slovenskih nastopov. Slovenke so si namreč v vseh šestih disciplinah že zagotovile mesto na zmagovalnem odru in bodo po številu osvojenih medalj najuspešnejša reprezentanca EP.

KOPER - Znani so vsi finalisti današnjega sklepnega dejanja premierne tekme svetovnega pokala v težavnosti športnega plezanja v Kopru. Od 11 Slovencev, ki so se merili v včerajšnjem polfinalu, se bo danes za zmago borila slovenska trojica, ki je navdušila že na evropskem prvenstvu v Münchnu - Janja Garnbret, Mia Krampl in Luka Potočar.

SEU D'URGELL - Zahtevna proga na svetovnem pokalu v slalomu na divjih vodah je ponudila presenetljiv razplet polfinala kajakašic v Seu d'Urgellu, kjer bo edina slovenska finalistka Ajda Novak. Slovenka je dosegla deveti čas polfinala. V finalu kajakašev bosta nastopila tudi Peter Kauzer, ki je imel šesti čas polfinala, in Martin Srabotnik, ki je bil deveti.

LJUBLJANA - Skupina Sport Venture Group (SVG) in njen partner, dolga leta najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene, sta se v petek dogovorila za nakup nogometnih dejavnosti ND Ilirija 1911. Kot so zapisali na spletni strani ljubljanskega drugoligaša, bo najstarejši delujoči nogometni klub v državi pridobil 99-letni najem za prenovo športnega parka.

NEW YORK - Ikona svetovnega tenisa Serena Williams je na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku izgubila dvoboj 3. kroga proti Avstralki Ajli Tomljanović. Približno 24.000 navijačev na stadionu Arthur Ashe je po več kot treh urah igre kljub temu 40-letno Williamsovo, za katero je bil to zadnji dvoboj kariere, slavilo kot zmagovalko. Po dvoboju je dejala, da ne namerava spremeniti svoje odločitve o koncu kariere, vendar da nikoli ne veš.

IZOLA - Izola in Gornja Radgona bosta danes in v nedeljo prizorišči uvodnega dejanja domače rokometne sezone 2022/23. Ženska superpokalna tekma med ekipama Krim Mercator in Z'dežele bo drevi ob 18. uri v Izoli, moška med Celjem Pivovarno Laško in velenjskim Gorenjem pa v nedeljo ob 18.15 v Gornji Radgoni.

zza/ic/lr/zzb/jz/ad/alz/am/zza
© STA, 2022