Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 31. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SPLIT - Slovenska vaterpolska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Splitu izgubila odločilno srečanje v skupini D in bo igrala za razvrstitev od 13. do 16. mesta. Izrael je bil boljši z 9:5 (4:2, 0:0, 2:2, 4:1). V petek ob 12. uri jo čaka zadnja predtekmovalna tekma s Srbijo. Slovenci in Izraelci so v medsebojnem dvoboju odločali o ekipi, ki bo dobila priložnost v osmini finala in s tem med najboljšimi 12 reprezentancami Evrope. Na koncu so zasluženo slavili vaterpolisti iz obljubljene dežele, Slovenci pa so bili večji del srečanja boljši tekmec, a se potopili že po ponesrečenem uvodu v tekmo.

NEW YORK - Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je končala posamične nastope na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Od 21-letne Ljubljančanke je bila v uvodnem krogu boljša Španka Cristina Bucsa, ki je po uri in 26 minutah zmagala s 6:4 in 6:4. Že pred njo sta se v uvodnem krogu poslovila tudi Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene. Zidanškovo je izločila Američanka Elizabeth Mandlik, ki je zmagala s 5:7, 7:6 (3) in 6:4, za Bedeneta pa je bil usoden Argentinec Pedro Cachin, po treh urah in 47 minutah je slavil s 6:4, 6:3, 5:7, 1:6 in 7:6 (6).

NEW YORK - V drugi krog odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku je napredoval tudi drugopostavljeni španski teniški zvezdnik Rafael Nadal. Ta je imel težave predvsem v uvodu, nato pa gladko dobil dvoboj z Avstralcem Rinkyjem Hijikato s 4:6, 6:2, 6:3 in 6:3. Že v torek popoldan je napredovala tudi prvopostavljena Poljakinja Iga Swiatek. Sicer pa ameriški navijači že mrzlično pričakujejo današnji program. Štiridesetletna Serena Williams se prav v domačem New Yorku poslavlja od aktivnega športa. Po uspehu v prvem krogu zmagovalko 23 turnirjev z grand slam čaka dvoboj z drugopostavljeno Estonko Anett Kontaveit. V moški konkurenci se bo branilec naslova Rus Danil Medvedjev pomeril s Francozom Arthurjem Rinderknechom, finalist Wimbledona Avstralec Nick Kyrgios pa bo igral s Francozom Benjaminom Bonzijem.

ag/ad/alz/ag
© STA, 2022