Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 29. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je tri dni pred začetkom 41. evropskega prvenstva določil dvanajsterico igralcev, ki bo v Kölnu ter Berlinu branila zlato medaljo iz Istanbula 2017. Kot zadnja sta izpadla Gregor Hrovat in Jakob Čebašek. Reprezentanco tako sestavljajo Goran Dragić, Žiga Samar, Luka Rupnik, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Mike Tobey, Jaka Blažič, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Vlatko Čančar in Luka Dončić. Slovenija bo na prizorišče predtekmovalne skupine B v Köln prispela danes popoldan, prvi trening pa bo opravila v torek. Uvodna preizkušnjo na EP jo čaka v četrtek ob 17.15 proti Litvi. V skupini B so še Madžarska, BiH, Nemčija in Francija.

SPLIT - V Splitu na evropskem prvenstvu prvi nastop čaka tudi slovensko vaterpolsko reprezentanco, ki se bo v skupini D ob 14. uri pomerila z Madžarsko. Izraziti favoriti so vzhodni sosedi, zato bo tekma za varovance selektorja Krištofa Štromajerja zadnji test in generalka za sredino tekmo z Izraelom, ki bo odločala o preboju v osmino finala. Slovenski vaterpolisti se na evropska prvenstva vračajo po 16 letih in nastopu v Beogradu. Pri tem so imeli tokrat tudi kanček sreče, saj so prejeli vabilo, potem ko je Evropska plavalna zveza zaradi vojne v Ukrajini z EP izključila Rusijo in Belorusijo. Po drugi strani pa so si vaterpolisti EP tudi priborili, saj so vabilo dobili kot najboljša tretjeuvrščena ekipa v kvalifikacijah.

NEW YORK - V New Yorku se bo danes začelo teniško odprto prvenstvo ZDA. Od slovenskih igralcev in igralk bodo med posamezniki nastopili Aljaž Bedene, Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, Andreja Klepač pa bo igrala med dvojicami.

am/zzb/ag/lr/am
© STA, 2022