Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pregled - Slovenija do 15. ure

Ljubljana, 27. avgusta - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije do 15. ure.

LJUBLJANA - V 82. letu starosti je umrl ekonomist Jože Mencinger. Med drugim minister za gospodarstvo v prvi slovenski vladi, profesor na ljubljanski pravni fakulteti, rektor Univerze v Ljubljani in član Slovenske akademije znanosti in umetnosti se je uveljavil kot makroekonomist, posebej na področju gospodarskih sistemov, ekonometričnih analiz ter pri spremljanju tekoče ekonomske politike. Sožalje svojcem sta prek družbenih omrežij med drugimi izrekla predsednik republike Borut Pahor in vlada.

LJUBLJANA - Na zadnjo avgustovsko soboto na več cestah nastajajo zastoji. Na obeh straneh predora Karavanke je od jutra večkilometrski zastoj, vozila stojijo zudi na ljubljanski zahodni in južni obvoznici. Na več mejnih prehodih s Hrvaško vozniki osebnih vozil za vstop v državo čakajo več kot dve uri, za izstop do ene ure.

LJUBLJANA - V petek so v Sloveniji ob 635 PCR-testih in 5413 hitrih antigenskih testih potrdili 1522 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Po oceni NIJZ je v državi 18.910 aktivnih primerov okužbe, kar je 52 manj kot dan prej. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 1333, kar je 23 manj kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih dneh na 100.000 prebivalcev je trenutno 895, kar je dva manj kot dan prej.

NOVO MESTO - Franci Novak je z zbirko Obvoz, ki je izšla pri založbi LUD Literatura, dobitnik letošnje nagrade novo mesto za najboljšo kratkoprozno zbirko. Nagrajenca so razglasili v petek na festivalu Novo mesto short.

jb/lte/kb/jb
© STA, 2022