Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Sloveniji želimo prepoloviti količino odvržene hrane

Gornja Radgona, 23. avgusta - V Sloveniji letno zavržemo 68 kilogramov hrane na prebivalca, od tega 40 odstotkov užitne, cilj pa je, da to številko čim prej prepolovimo. To ni nemogoče, saj se odnos do hrane spreminja, so ugotavljali sogovorniki okrogle mize na temo zmanjševanja izgub, ki so jo danes pripravili v okviru mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra.

Nemčija.
Zajtrk, kosmiči.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili strategijo, ki naslavlja celotno prehransko verigo s ciljem, da izgubimo čim manj hrane. K zmanjšanju teh količin pa lahko prispeva vsak v prehranski verigi in vsak posameznik, je menila Tadeja Kvas Majer z ministrstva.

Martin Jezeršek iz Gostinstva Jezeršek je kot veliko težavo izpostavil predvsem dogodke, kjer ostaja največ hrane. Zato si prizadevajo ozaveščati tako naročnike kot udeležence.

bg/mma/bg
© STA, 2022