Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 23. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

GRANBY - Najboljša slovenska teniška igralka Kaja Juvan je na turnirju WTA v kanadskem Granbyju tako kot Tamara Zidanšek nastope končala že v prvem krogu. Sedmo nosilko turnirja z nagradnim skladom 251.750 ameriških dolarjev je izločila 17-letna domačinka Cadence Brace, sicer šele 646. igralka na svetovni lestvici. Braceova je bila od najboljše Slovenke, 70. igralke sveta, v prvem krogu pripravljalnega turnirja na zadnji grand slam sezone v New Yorku po uri in 33 minutah igre boljša s 7:5 in 6:3.

LJUBLJANA - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo drevi ob 20.30 v Areni Stožice opravila generalko pred petkovim začetkom svetovnega prvenstva, ki bo v večjem delu potekalo v Sloveniji. Varovanci romunskega stratega Gheorgheja Cretuja se bodo pomerili z Iranom.

VITORIA - Kolesarska dirka po Španiji se bo danes nadaljevala s četrto etapo od Vitorie do Laguardie, dolgo 152,5 km. Slovenski as Primož Roglič bo razgibano etapo z zahtevnim zaključkom v zadnjem kilometru pričakal kot tretjeuvrščeni v skupnem seštevku. Če bi rdečo majico po četrti etapi oblekel Roglič, to ne bi bilo presenečenje. Zaključek mu je pisan na kožo, seveda pa je vse odvisno od tega, ali se bodo v zadnjem delu preizkušnje za etapno zmago pomerili favoriti za končno slavje.

zza/alz/zza
© STA, 2022