Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nadzorniki SDH o imenovanju novega predsednika uprave družbe

Ljubljana, 23. avgusta - Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga bo danes imenoval novega predsednika uprave družbe. Ta bo 1. septembra nasledil Janeza Žlaka, ki je sklenil sporazum o predčasnem prenehanju mandata.

Ljubljana, Slovenski državni holding.
Novinarska konferenca uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH), na kateri sta predsednik uprave Janez Žlak in član uprave Janez Tomšič dala pojasnilo in prihodnjo perspektivo odločitve o soglasju nadzornega sveta SDH glede uveljavitve predkupne pravice za nakup deleža v družbi Sava.
Logotip SDH.
Foto: Tamino Petelinsek/STA

Nadzorniki so novega prvega moža SDH iskali s pomočjo kadrovske agencije, kot najresnejši kandidat pa se omenja Žiga Debeljak, ki zdaj kot neizvršni direktor vodi upravni odbor Družbe za upravljanje terjatev bank.

Debeljak naj bi sicer ostal v upravnem odboru DUTB, saj da gre za neizvršno funkcijo. To naj bi bilo povezano tudi s tem, da bodo DUTB zaradi izteka življenjske dobe najpozneje do konca leta pripojili k SDH, zato naj bi bilo smiselno, da ima nad tem pregled ena oseba.

Žlak s položaja predsednika uprave konec meseca odhaja po slabem letu dni. SDH bo tako dobil že šestega predsednika uprave s podeljenim polnim mandatom.

uk/mrn
© STA, 2022