Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 21. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MÜNCHEN - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić bo danes ob 16. uri v dvorani Rudi Sedlmayer v Münchnu igral v finalu evropskega prvenstva. Njegov tekmec v boju za zlato odličje bo Nemec Dang Qiu, ki je bil v polfinalu boljši od Šveda Mattiasa Falcka.

MÜNCHEN - Slovenska kajakašica Anja Osterman se bo danes ob 13.21 na evropskem prvenstvu v Münchnu na 500-metrski razdalji borila za drugo odličje na tem tekmovanju. V soboto je bila srebrna v 200-metrskem sprintu. V finalu bo ob 15.30 na 5000 m nastopil tudi Jošt Zakrajšek. Ta bi moral nastopiti že v soboto, a so prireditelji nekaj zadnjih sobotnih preizkušenj zaradi močnega naliva prestavili na danes.

MÜNCHEN - Slovenska atletinja Lia Apostolovski bo za konec slovenskih nastopov 22-članske odprave danes na Bavarskem nastopila v finalu skoka v višino. Evropsko prvenstvo se bo nocoj končalo v Münchnu.

DŽEDA - Ukrajinski boksar Oleksander Usik ostaja štirikratni svetovni prvak v težki kategoriji. Petintridesetletnik je v Džedi še drugič premagal nekdanjega britanskega prvaka Anthonyja Joshuo po tesni odločitvi po točkah in tako obdržal pasove združenj WBA, IBF, WBO in IBO.

CINCINNATI - Hrvat Borna Ćorić in Grk Stefanos Cicipas sta presenetljiva finalista teniškega mastersa ATP 1000 v Cincinnatiju z nagradnim skladom 6.971.275 dolarjev.

CINCINNATI - Francoska kvalifikantka Caroline Garcia je v polfinalu teniškega turnirja WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2.527.250 dolarjev izločila šesto nosilko Belorusinjo Arino Sabalenka. Za naslov se bo pomerila z nepostavljeno Čehinjo Petro Kvitovo.

zza/nem/lr/ag/jz/zza
© STA, 2022