Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Usik ubranil naslov, zdaj izziva Furyja

Džeda, 21. avgusta - Ukrajinski boksar Oleksander Usik ostaja štirikratni svetovni prvak v težki kategoriji. Petintridesetletnik, ki se je po napadu Rusije vrnil v Ukrajino, da bi branil svoj dom, nato pa na prigovarjanje rojakov zapustil domovino in se pripravljal na dvoboj, je upravičil pričakovanja. Čestital mu je tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Savdska Arabija, Džeda.
Ukrajinski boksar Oleksander Usik ostaja štirikratni svetovni prvak v težki kategoriji. Petintridesetletnik, ki se je po napadu Rusije vrnil v Ukrajino, da bi "branil svoj dom", nato pa na prigovarjanje rojakov zapustil domovino in se pripravljal na dvoboj, je upravičil pričakovanja.
Ukrajinski boksar Oleksander Usik.
Foto: dpa/STA

V Džedi je Usik še drugič premagal nekdanjega britanskega prvaka Anthonyja Joshuo po tesni odločitvi po točkah in tako obdržal pasove združenj WBA, IBF, WBO in IBO.

Za Usika je bil dvoboj več kot le boksarski, ker naj bi njegovim rojakom dal upanje v temnem času vojne. Boksar je omogočil brezplačno spremljanje borbe v Ukrajini na državni televiziji in v neposrednem prenosu. Usiku je prek Twitterja po dvoboju čestital tudi Zelenski.

zza/zza
© STA, 2022