Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 20. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MÜNCHEN - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Rok Šmit je na evropskem prvenstvu v Münchnu v svoji polfinalni skupini osvojil sedmo mesto na 200 metrov in se ni prebil v nedeljski finale. Danes bo na veliko sceno stopila tudi najbolj vroča slovenska kajakašica Anja Osterman. Po četrtkovi kvalifikacijski zmagi na 500 metrov se je v petek veselila še zmage v predtekmovanju na 200-metrski razdalji in se neposredno uvrstila v finale, ki bo v bavarski prestolnici na sporedu ob 14.20.

MÜNCHEN - Španec Alvaro Martin je v prvi končni odločitvi predzadnjega dne evropskega prvenstva v atletiki v Münchnu osvojil zlato medaljo (1:19:11) in ubranil naslov v hoji na 20 km. Drugi je bil Šved Perseus Karlstroem (1:19:23), tretji pa še drugi Španec Garcia Carrera (1:19:45). Slovenki Maruša Mišmaš Zrimšek in Martina Ratej bosta danes nastopili v finalu. Mišmaš Zrimšek bo na 3000 m zapreke tekmovala ob 22.13, Martina Ratej pa bo v metu kopja začela ob 20.25.

HAMBURG - Srbski in nemški košarkarji so se uvrstili v današnji finale mednarodnega turnirja v Hamburgu. Srbija je v petek v polfinalu premagala Italijo z 90:86, Nemčija pa Češko s 101:90. Pri nemški izbrani vrsti, sicer tekmici Slovenije v skupinskem delu na bližnjem evropskem prvenstvu med 1. in 18. septembrom v Italiji, Nemčiji, Gruziji in na Češkem, je bil najbolj učinkovit Franz Wagner s 26 točkami. Slovenija, sicer zmagovalka zadnjega evropskega prvenstva 2017, bo na letošnjem zaključnem turnirju stare celine v prvem delu tekmovanja nastopila v Kölnu. V skupinskem delu jo čakajo tekme proti Litvi, Madžarski, BiH, Nemčiji in Franciji. V izločilni del se bodo prebile štiri najboljše izbrane vrste.

ad/jz/alz/am/ad
© STA, 2022