Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Država bo povrnila stroške sodelovanja na intervencijah ob naravnih nesrečah

Ljubljana, 18. avgusta - Vlade je sprejela predlog sprememb zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki urejajo povračilo stroškov, ki nastajajo ob sodelovanju društev in nevladnih organizacij na intervencijah, ko je zaradi obsega naravne nesreče aktiviran državni načrt zaščite in reševanja. Stroški bodo kriti iz proračuna.

Ljubljana, malo novinarsko središče vlade.
NK po redni seji vlade na kateri so sprejete odločitve predstavila ministra Matjaž Han in Luka Mesec ter državni sekretar na ministrstvu za obrambo Rudi Medved.
Državni sekretar na ministrstvu za obrambo Rudi Medved
Foto: Bor Slana/STA

Zakon bo veljal tudi za nazaj, za obdobje najobsežnejšega požara v zgodovini samostojne Slovenije na Goriškem Krasu. Treba je namreč zagotoviti čimprejšnjo obnovitev reševalne opreme društev in nevladnih organizacij, ki so sodelovale na intervenciji, ter jim povrniti nastale stroške.

V gašenju požarov na Krasu je po besedah državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo Rudija Medveda sodelovalo 16.000 udeležencev iz vseh koncev Slovenije, zato ocenjujejo, da bodo finančni izdatki iz proračuna krepko presegli milijon evrov.

lem/ako/ako
© STA, 2022