Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme: Popoldne sončno, vroče in vetrovno

Ljubljana, 18. avgusta - Popoldne bo sončno, vroče in vetrovno, od zahoda bodo prve nevihte. Ponoči in v petek bo nevihtno, popoldne se bo na zahodu jasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Popoldne bo nekaj spremenljive kopaste oblačnosti, od zahoda se bodo pojavile prve nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Temperature bodo od 28 do 35 stopinj Celzija. Ponoči bodo v zahodnih in ponekod v osrednjih krajih krajevne plohe in nevihte, na vzhodu pa bo večinoma suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija.

V petek dopoldne se bodo plohe in nevihte pojavljale predvsem v zahodni polovici države, popoldne tudi vzhodneje. Na zahodu se bo počasi jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severovzhodu okoli 30 stopinj Celzija.

Opozorilo: Na Primorskem je zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika pa je tudi drugod. Od danes popoldne do petka popoldne se bodo ob nevihtah pojavljali močni vetrovni sunki, možni bodo močnejši nalivi.

Obeti: V soboto in nedeljo bo večinoma sončno, več oblačnosti bo v vzhodnih krajih. Popoldne bodo v hribih in na vzhodu možne posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo veter severne do vzhodne smeri.

Vremenska slika: Nad zahodnim in severnim Sredozemljem je plitvo območje nizkega zračnega tlaka z nevihtno fronto, ki bo v noči na petek dosegla naše kraje. Z južnimi vetrovi k nam priteka precej topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo večinoma sončno, popoldne in proti večeru bodo v sosednji pokrajinah Italije in na zahodu avstrijske Koroške nevihte. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte, manj jih bo v krajih severno in vzhodno od nas. Popoldne se bo v sosednjih pokrajinah Italije in v severnem Jadranu delno zjasnilo.

pvr/pvr
© STA, 2022