Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 15. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo v petek v Utrechtu lahko startal na dirki po Španiji, danes poroča nizozemski portal WielerFlits. Kolesar Jumbo Visme, ki se je na minuli francoski pentlji huje poškodoval, je po zdravniškem pregledu prejel zeleno luč za nastop na Vuelti. Novico so nato uradno potrdili tudi pri Jumbo Vismi.

RIM - Slovenski plavalec Peter John Stevens si je na evropskem prvenstvu v Rimu priplaval polfinalni nastop na 50 metrov prsno. Stevens se je v današnjih kvalifikacijah svoje paradne discipline s časom 27,38 kot peti uvrstil v popoldanski polfinale, ki bo ob 18.29. V današnjih kvalifikacijah sta na 50 m prosto plavali tudi Janja Šegel, že dvakratna finalistka v Rimu, in Tjaša Pintar. Prva slovenska reprezentantka je s časom 25,67 pristala na 21. mestu, Pintarjeva pa je bila s 26,17 na koncu 28.

MÜNCHEN - Tina Šutej je danes začela slovenske nastope na atletskem evropskem prvenstvu v Münchnu. V skoku s palico je prva po prijavljenih izidih sezone. Drugi Slovenec prvi dan tekmovanj v kraljici športov bo maratonec Primož Kobe.

LJUBLJANA - Ruski teniški igralec Danil Medvedjev je tudi na današnji lestvici ATP prvi igralec sveta, a je glede na minuli teden izgubil skoraj tisoč točk. Drugouvrščeni Nemec Alexander Zverev za njim zaostaja za zgolj 125 točk, tretji pa je Španec Rafael Nadal. Slovenski igralci so daleč od najboljših; nobenega ni med prvimi 300 igralci.

LJUBLJANA - Poljakinja Iga Swiatek tudi na današnji teniški lestvici WTA ostaja trdno zasidrana na prvem mestu. Med najboljšimi je prišlo do nekaj sprememb, po letu dni se v prvo deseterico vrača zmagovalka turnirja WTA 1000 v Torontu, Romunka Simona Halep. Najboljša Slovenka Kaja Juvan je zadržala 67. mesto, Tamara Zidanšek pa je 84. igralka sveta.

zza/jz/lr/zza
© STA, 2022