Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V požaru v Kairu umrlo najmanj 41 ljudi

Kairo, 14. avgusta - V požaru, ki je danes med mašo izbruhnil v koptski cerkvi v egiptovski prestolnici Kairo, je umrlo najmanj 41 ljudi, še 14 pa jih je ranjenih, je sporočilo egiptovsko ministrstvo za zdravje. Požar, ki so ga gasilci že obvladali, je po zadnjih podatkih povzročila napaka na električni napeljavi oziroma kratek stik.

Egipt, Giza.
V požaru, ki je danes med mašo izbruhnil v koptski cerkvi v egiptovski prestolnici Kairo, je umrlo najmanj 41 ljudi. Požar, ki so ga gasilci že obvladali, je po zadnjih podatkih povzročila napaka na električni napeljavi oziroma kratek stik.
Foto: dpa/STA

Požar je izbruhnil v koptski cerkvi Abu Sifin v delavskem okrožju Imbaba na zahodni strani Nila. Iz egiptovskega notranjega ministrstva, ki vodi preiskavo dogodka, so kasneje sporočili, da so forenzični dokazi pokazali, da je požar izbruhnil v klimatski napravi v drugem nadstropju cerkve.

Egipt je sicer v zadnjih letih doživel več smrtonosnih požarov. Marca 2021 je v požaru v tekstilni tovarni v vzhodnem predmestju Kaira umrlo najmanj 20 ljudi. Leto prej sta dva požara v bolnišnici terjala 14 življenj bolnikov.

msc/sk/msc
© STA, 2022