Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 14. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MÜNCHEN - Rajko Hrvat je bil četrti v finalu v lahkem enojcu na evropskem prvenstvu v veslanju v Münchnu. V finale neolimpijske discipline se je uvrstil z drugim mestom v sobotnem polfinalu. Zlato je osvojil Grk Antonios Papakonstantinu, Hrvat je zaostal 14,07 sekunde. Slovenska enojca sta bila deveta v olimpijski disciplini. Filip Matej Pfeifer in Nina Kostanjšek sta tekmovala v finalu B. Oba v enojcu in bila v finalu B tretja ter s tem skupno deveta. Nik Ažbe Magajna in Jaka Malešič sta bila v finalu A med zgolj tremi lahkimi dvojci tretja. Po pravilih mednarodne zveze v takih primerih bronaste medalje sploh ne podelijo.

RIM - Slovenski plavalec Sašo Boškan se je z novim državnim rekordom 1:48,08 uvrstil v današnji polfinale na 200 m prosto na evropskem prvenstvu v Rimu. Dosegel je 11. čas, medtem ko sta bila Primož Šenica Pavletič in Anže Ferš Eržen prepočasna za uvrstitev v popoldanske polfinalne in finalne boje. Polfinale na 200 m prosto za moške bo na sporedu od 18.11 naprej. V popoldanskem sporedu bosta poleg Boškana nastopili tudi Janja Šegel in Katja Fain v finalu na 200 m prosto. Preizkušnja se bo začela ob 19.08.

MÜNCHEN - Slovenska namiznoteniška igralca Deni Kožul in Katarina Stražar sta se v mešanih dvojicah uvrstila v osmino finala na evropskem prvenstvu v Münchnu. V prvem krogu sta ugnala švedsko navezo Kristian Karlsson/Christina Källberg s 3:1 v nizih. Za preboj med osem najboljših mešanih dvojic se bosta Kožul in Stražarjeva danes ob 13.40 pomerila z madžarsko dvojico Nandor Ecseki in Dora Madarasz. Prvi predtekmovalni dvoboj je dobila Ana Tofant med posameznicami. Pomerila se je s Ciprčanko Foteini Meletie in jo premagala s 3:0 v nizih. Dvoboja v predtekmovalnih skupinah v moški konkurenci danes čakata tudi Tilna Cvetka in Denija Kožula.

TORONTO - Brazilka Beatriz Haddad Maia in Romunka Simona Halep sta finalistki turnirja serije WTA 1000 v kanadskem Torontu z nagradnim skladom 2,7 milijona ameriških dolarjev. Romunka bo v 42. finalu lovila 24. lovoriko, Brazilka pa tretjo v četrtem nastopu na zadnji stopnički najvišje ravni. Slovenska Kaja Juvan pa se je v Cincinnatiju vrnila na igrišča po prebolelem covidu-19, a kot 13. nosilka včeraj izgubila v prvem krogu kvalifikacij proti Poljakinji Magdaleni Frech.

MONTREAL - Španec Pablo Carreno-Busta in Poljak Hubert Hurkacz sta finalista turnirja serije masters v kanadskem Montrealu z nagradnim skladom 5,93 milijona ameriških dolarjev. Za 31-letnega Španca bo to 12. finale na najvišji ravni ATP, lovil bo sedmo lovoriko, za šest let mlajšega Poljaka pa šesti, prav vse dosedanje obračune na zadnji stopnički turnirjev je dobil.

alz/jz/alz
© STA, 2022