Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na glasbenem festivalu v Španiji ena oseba umrla, več deset ranjenih

Valencia, 13. avgusta - Na glasbenem festivalu Medusa Circus of Madness v mestu Cullera, približno 50 kilometrov južno od Valencie, je danes umrla ena oseba, še 40 pa jih je bilo ranjenih, potem ko se je v jutranjih urah zaradi močnega vetra zrušil del odra.

Španija, Cullera.
Na glasbenem festivalu Medusa Circus of Madness je danes umrla ena oseba, še 40 pa jih je bilo ranjenih, potem ko se je v jutranjih urah zaradi močnega vetra zrušil del odra.
Foto: Twitter

V nesreči naj bi umrl mladenič v zgodnjih dvajsetih letih. Na kraj nesreče je hitro prispelo več reševalnih vozil, ki so ranjene osebe odpeljale v štiri bolnišnice. Nekateri ponesrečenci so bili medtem že odpuščeni iz bolnišnic.

Španska meteorološka agencija Aemet je sporočila, da so obalno območje ponoči prizadeli topli sunki. To je vremenski pojav, pri katerem močan padajoči zračni tok zadane kopno in se nato razširi v vse smeri.

Vodstvo festivala je že izreklo sožalje in pojasnilo, da so nemudoma evakuirati koncertno območje, da bi zagotovili varnost obiskovalcev festivala, osebja in umetnikov.

rpe/akt/rpe
© STA, 2022