Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 13. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MÜNCHEN - V bavarski prestolnici bodo danes podelili prva kompleta odličij na letošnjem evropskem prvenstvu v športnem plezanju, in sicer v ženskem težavnostnem plezanju in v moškem balvanskem plezanju. V moškem polfinalu najboljše dvajseterice v balvanih bodo od Slovencev nastopili Jernej Kruder s tretjim dosežkom kvalifikacij, Anže Peharc z 11. in Luka Potočar z 19. V ženskem polfinalu težavnosti, v katerem se bo merilo 26 tekmovalk, bo nastopilo pet Slovenk, Sara Čopar, Lučka Rakovec, Vita Lukan, Mia Krampl in Janja Garnbret.

RIM - Slovenski plavalki Janja Šegel in Katja Fain sta se na evropskem prvenstvu v vodnih športih danes uvrstili v polfinale 200 metrov prosto. Šeglova je ob tem dosegla drugi najboljši čas kvalifikacij.

MADRID - Kolesarska ekipa UAE Team Emirates je danes sporočila postavo, ki bo dirkala na Vuelti oziroma dirki po Španiji. Med njimi ni najboljšega slovenskega kolesarja Tadeja Pogačarja, kar je bilo že znano konec julija. Vseeno bo moštvo UAE na Vuelti zastopano s slovenskimi barvami, saj bo na dirki nastopil Jan Polanc. Vuelta se začne v petek in se zaključi 11. septembra.

BARCELONA - Španski nogometni velikan Barcelona je v zadnjem hipu pred prvo tekme nove sezone domačega prvenstva vendarle registriral večino okrepitev poletnega prestopnega roka, med drugim poljskega napadalca Roberta Lewandoskega, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V petek je klub napovedal prodajo že drugega 25-odstotnega deleža v svojem podjetju za medijsko produkcijo Barca Studios v vrednosti 100 milijonov evrov.

MONTREAL - Poljski teniški igralec Hubert Hurkacz je v pretekli noči prekinil izjemen niz Avstralca Nicka Kyrgiosa na poti do polfinala odprtega prvenstva Kanade v Montrealu. Hurkacz je Kyrgiosa, ki je dobil zadnjih 15 od 16 dvobojev, premagal s 7:6 (4), 6:7 (5) in 6:1. V polfinalu se bo deseti igralec na svetovni lestvici pomeril z Norvežanom Casperjem Ruudom.

TORONTO - Nekdanji prvi igralki sveta Romunka Simona Halep in Čehinja Karolina Pliškova sta se uvrstili v polfinale turnirja serije WTA 1000 v kanadskem Torontu. Halepova, 15. nosilka turnirja, se bo pomerila proti sedmi nosilki Američanki Jessici Pegula, Pliškova pa proti Brazilki Beatriz Haddad Maia.

nem/gj/gj
© STA, 2022