Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pregled - Slovenija do 15. ure

Ljubljana, 12. avgusta - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije do 15. ure.

LJUBLJANA - Premier Robert Golob je po ogledu ljubljanske Drame ocenil, da je objekt "žal res neprimeren" in da se čudi, kako se je sploh znašel v takem stanju. Napovedal je uvrstitev projekta prenove v vse ustrezne dokumente in to ne kot projekta enega ministrstva, temveč kot razvojnega projekta celotne vlade. Z investicijo bodo začeli takoj, je dodal.

LJUBLJANA - Upravno sodišče je zavrnilo tožbo nevladne organizacije Alpe Adria Green zoper dovoljenje za odstrel 222 rjavih medvedov, ki ga je februarja izdalo ministrstvo za okolje in prostor. Pritožba zoper sodbo ni dovoljena.

LJUBLJANA - Združeni narodi so današnji dan leta 1999 namenili mladim in opozarjanju na njihov položaj, vlogo v družbi, pravice in dolžnosti. Številni mladi Slovenci danes izzive iščejo v tujini, ker jim domovina ne daje veliko priložnosti, tudi na področju študija. Ne glede na to pa večina sogovornikov na četrtkovem dogodku društva Vtis svojo prihodnost vidi v Sloveniji. Ob priložnosti so tudi v Mladinskem svetu Slovenije na novinarski konferenci opozorili na stanovanjsko in okoljsko problematiko, prekarnost in duševne stiske, s katerimi se soočajo mladi. Želijo si, da bi vlada težave mladih naslovila prioritetno.

LJUBLJANA - Na zunanjem ministrstvu še preučujejo predlog, da bi ruskim državljanom prenehali izdajati turistične vizume, so danes za STA sporočili iz Mladike. Napovedujejo, da bo Slovenija tako kot doslej iskala rešitve skupaj z državami članicami EU. O tem vprašanju naj bi sicer konec meseca govorili tudi zunanji ministri članic. Na MZZ poudarjajo, da v vizumskih postopkih Slovenija zahteva predložitev dokazil o tem, da bodo turisti dejansko pripotovali v Slovenijo, kar na primer pomeni predložitev potrjene letalske vozovnice.

LJUBLJANA - Zaradi povečanja prometnih tokov in večjih zgostitev v prometu se policija v prihajajočih dnevih in tednih boji drastičnega poslabšanja prometne varnosti. Lani je od 13. do 31. avgusta na slovenskih cestah umrlo kar 11 ljudi. Policija, ki letos beleži še več prometnih nesreč kot lani, zato izvaja različne preventivne aktivnosti.

LJUBLJANA - V četrtek so v Sloveniji ob 564 PCR-testih in 4443 hitrih antigenskih testih potrdili 1387 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v četrtek zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 92 bolnikov, na intenzivni negi pa deset. Umrla sta dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo.

LJUBLJANA - Skupina Salus je v prvem polletju ustvarila dobrih 247 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je 13,7 odstotka več kot leto prej. Čisti dobiček v višini 6,4 milijona evrov je bil za slab milijon evrov nižji kot leto prej. Padec dobička je posledica uspešno rešene tožbe proti Moji lekarni v stečaju.

ŽALEC - Letošnja letina hmelja bo po prvi oceni zaradi neugodnih vremenskih razmer za 40 odstotkov nižja od lanske, ko so pridelali 2185 ton hmelja. Kot je povedala specialistka za hmelj Irena Friškovec, bo veliko odvisno od vremena v naslednjih 14 dneh.

lte/vi/npe/jes/tzu/lad/lte
© STA, 2022