Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pregled - Slovenija do 15. ure

Ljubljana, 11. avgusta - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije do 15. ure.

KOPER - Požar pod Socerbom je pogašen, zagotavljajo koprski gasilci, ki sicer še naprej zalivajo območje z vodo. Ocenjujejo, da je pogorelo okrog 120 hektarjev naravnega okolja. Naselij in kmetijskih površin ogenj ni prizadel, je povedal Jan Brodar s koprske gasilske brigade. Prepričan je, da bo zagorelo še kje.

LJUBLJANA - Reprezentativne delodajalske organizacije v celoti nasprotujejo parcialnim spremembam, ki jih prinaša vladni predlog novele zakona o dohodnini. Od vlade pričakujejo celovito davčno reformo in predlagajo umik predloga zakona iz javne obravnave.

LJUBLJANA - Okoljsko ministrstvo bi se moralo po oceni računskega sodišča na področju ravnanja z nevarnimi odpadki prizadevati za večji obseg rednega nadzora in začeti sistematično iskati tiste, ki nezakonito ravnajo z nevarnimi odpadki. V preteklih letih je bilo ministrstvo delno učinkovito, zato so mu podali več poročil.

LJUBLJANA - Skupina NLB je v prvem letošnjem polletju ustvarila 287 milijonov evrov dobička po davkih, kar je 105 odstotkov več kot v primerljivem lanskem obdobju. K robustni rasti so največ prispevali pozitivni učinki v zvezi s prevzemom N Banke. Dobiček matične NLB se je znižal s 77,1 milijona na 66,9 milijona evrov.

LJUBLJANA - Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) z javnim pozivom išče zunanjega strokovnjaka za sodelovanje pri izvedbi epidemiološke statistike, modelskih napovedi in scenarijev za epidemijo covida-19 v okviru projekta Ukrepi na področju obvladovanja širitve covid-19 s poudarkom na ranljivih skupinah prebivalstva, je razvidno s spletne strani NIJZ.

LJUBLJANA - V sredo so v Sloveniji ob 774 PCR-testih in 5447 hitrih antigenskih testih potrdili 1614 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v sredo zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 90 bolnikov, na intenzivni negi pa 13. Umrli so trije bolniki s potrjeno koronavirusno okužbo. Po oceni NIJZ je v Sloveniji trenutno 20.397 aktivnih primerov okužb, kar je 407 manj kot dan prej.

MARIBOR - Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor je predstavila načrte za prenovo objekta nekdanje kaznilnice v Mariboru, poimenovanega Kreativni park Drava. V delu v lasti občine načrtujejo podjetniški inkubator in center kreativnih industrij, v delu v zasebni lasti hotel ali hostel.

MARIBOR - Mestna občina Maribor bo v obdobju do konca poletja zagotovila ljudem lažji dostop do kopališča na Mariborskem otoku brez osebnega avtomobila. Kot so danes sporočili z občine, bo prevoz z mestnimi avtobusi na liniji 8 od krožišča na Gosposvetski cesti do Mariborskega otoka brezplačen. Na Mariborskem otoku je možno parkirati motorna vozila le na desni strani pred mostom, kjer sta zagotovljeni tudi dve parkirni mesti za invalide. Parkiranje pa je prepovedano ob vozišču in na zelenici pred mostom, saj območje leži na posebej zavarovanem območju.

LJUBLJANA - Pred mednarodnim dnevom mladih, ki bo v petek, v Sindikatu Mladi plus opozarjajo na brezposelnost mladih. Mladi predstavljajo 17,6-odstotni delež med vsemi brezposelnimi. Upad brezposelnosti mladih v zadnjih dvajsetih letih pa je bolj verjetno posledica nižje rodnosti kot pa večje zaposljivosti mladih, opozarjajo v sindikatu. Z e-Študentskega servisa pa so sporočili, da se 64 odstotkov mladih po končanem šolanju zaposli pri enem izmed delodajalcev, kjer so prej opravljali študentsko delo. Zato je študentsko delo priložnost za spoznavanje različnih poklicev, delodajalcev, pridobivanje prvih delovnih izkušenj in iskanje kariernih možnosti.

sag/sag
© STA, 2022