Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 11. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DUBAJ - Slovenski kolesar Domen Novak je podpisal pogodbo z UAE Team Emirates, katere člana sta njegova rojaka Tadej Pogačar in Jan Polanc, je na spletni strani objavil klub iz Združenih arabskih emiratov. Novak, sicer do konca leta še član Bahrain-Victoriousa, se bo ekipi emiratov pridružil na začetku prihodnje sezone, podpisal pa je dveletno pogodbo.

RIM - Slovenska plavalka Janja Šegel se je s tretjim časom na 100 m prosto uvrstila v polfinale evropskega prvenstva v Rimu. V italijanski prestolnici je preboj med 16 najboljših uspel tudi Tjaši Pintar. Polfinala bosta na sporedu danes od 18.07 naprej. Anže Ferš Eržen je na 400 m mešano osvojil končno 16. mesto, Nika Seljak pa je v umetnostnem plavanju zabeležila 21. izid.

TORONTO - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je skupaj s Čilenko Alexo Guarachi uvrstila v četrtfinale turnirja serije WTA 1000 v Torontu. Osmi nosilki sta bili s 6:1, 6:2 boljši od kanadskih sester Biance in Leylah Fernandez. Za polfinalno vstopnico v Torontu se bosta Slovenka in Čilenka pomerili z mehiško/kanadsko navezo Giuliana Olmos/Gabriela Dabrowski. Dvoboj bo predvidoma na sporedu v petek.

MONTREAL/TORONTO - Na turnirju serije WTA 1000 v kanadskem Torontu je v drugem krogu izpadla ameriška zvezdnica Serena Williams. Z 2:0 v nizih jo je ugnala olimpijska prvakinja, Švicarka Belinda Bencic. V Montrealu pa so na mastersu izpadli trije najbolje postavljeni igralci. Prvega igralca sveta, Rusa Danila Medvedjeva, je ugnal Avstralec Nick Kyrgios. Presenetljivo je izpadel tudi Španec Carlos Alcaraz, ki je moral priznati premoč domačinu Tommyju Paulu. Neuspešen je bil v drugem krogu tudi tretji nosilec, Grk Stefanos Cicipas, ki ga je presenetljivo ugnal 20-letni Britanec Jack Draper.

nem/alz/jz/alz
© STA, 2022