Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 9. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SALZBURG - Potem ko so nemški mediji že v ponedeljek poročali, da bo mladi slovenski nogometni zvezdnik Benjamin Šeško v naslednji sezoni postal član nemškega prvoligaša in aktualnega pokalnega zmagovalca Leipziga, je njegov sedanji klub Salzburg danes novico tudi uradno potrdil. Šeško bo še eno sezono ostal v Avstriji, potem se bo preselil v Leipzig. Nemški Leipzig je sicer sestrski klub zdajšnjega Šeškovega delodajalca Salzburga, pri nemški ekipi igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl. Benjamin Šeško bo tudi v prihajajoči sezoni 2022/23 igral za Salzburžane, potem se bo v sezoni 2023/24 preselil v Nemčijo, kjer bo z Leipzigom sklenil petletno pogodbo.

NOVO MESTO - Slovenski košarkar Robert Jurković, ki je nedavno prvič oblekel tudi dres slovenske članske reprezentance, je novi član novomeške Krke, so danes sporočili iz kluba. Robert Jurković, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Ivice Jurkovića, je v mlajših selekcijah nosil dres ljubljanske Cedevite Olimpije, v zadnji sezoni je kot posojen igralec nastopal za Nutrispoint Ilirijo, za katero je v domači ligi NKBM dosegal v povprečju 10,4 točke in 3,7 skoka na tekmo. Jurković je bil tudi član mladinske reprezentance Slovenije in reprezentance do 20 let, s katero je letos nastopil na evropskem prvenstvu v Črni gori. Pred začetkom nove sezone pa je debitiral tudi v članski ekipi Slovenije, ki je začela priprave na EP, ter zaigral na tekmah proti Črni gori in Nizozemski.

NEW YORK - V severnoameriški košarkarski ligi NBA odmeva spor med zvezdnikom Brooklyna Kevinom Durantom in vodstvom kluba. Durant je zahteval menjavo oziroma odhod trenerja Steva Nasha, lastnik Brooklyna Joe Tsai pa je slednjega podprl. Kevin Durant je po poročanju The Athletica postavil ultimat lastniku kluba Joeju Tsaiju: bodisi ostane v klubu on ali pa trener Steve Nash in direktor Sean Marks. Durant naj bi lastniku moštva dejal, da ne zaupa več vodstvu in je junija že želel, da ga pošljejo v kakšen drug klub, če se zadeve ne bodo spremenile. Durant, dvakratni zmagovalec lige NBA in najkoristnejši igralec leta 2014, je sicer šele lani sklenil novo štiriletno pogodbo z Brooklyonom, vredno 198 milijonv dolarjev. Nash pa je po blesteči igralski karieri v NBA prav pri Nets dobil prvo trenersko službo, ekipo je prevzel leta 2020. "Naš strokovni štab in vodilno osebje imajo mojo podporo. Odločitve bomo sprejemali v dobro Brooklyn Nets," se je lastnik kluba na zadnje dogajanje odzval na Twitterju.

LONDON - Angleški nogometni prvoligaš Wolverhampton Wanderers se je okrepil s portugalskim napadalcem Goncalom Guedesem. Z dosedanjim članom Valencie so sklenili petletno pogodbo, po poročanju otoških medijev pa je prestop vreden med 30 in 35 milijoni funtov. Prestop je klub potrdil danes. Kot so sporočili volkovi, so dobili enega najboljših igralcev španske lige in ključnih mož Valencie v zadnjih sezonah.

tb/tb
© STA, 2022