Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Morilca temnopoltega tekača v Georgii obsojena na dosmrtni zapor

Atlanta, 9. avgusta - Zvezna sodnica je v ponedeljek 66-letnemu Gregu McMichaelu in njegovemu 36-letnemu sinu Travisu McMichaelu izrekla dosmrtno zaporno kazen zaradi umora 25-letnega temnopoltega Ahmauda Arberyja v ameriški zvezni državi Georgii. Oba sta bila obsojena že na državnem sodišču.

ZDA, Atlanta.
Umorjeni 25-letni temnopolti tekač Ahmaud Arbery, ki sta ga 23. februarja 2020 napadla in ustrelila 64-letni Gregory McMichael in njegov 34-letni sin Travis McMichael.
Foto: Twitter
Arhiv Twitter

ZDA, Atlanta.
Obtožena umora temnopoltega tekača Ahmauda Arberyja 23. februarja 2020, 64-letni Gregory McMichael in njegov 34-letni sin Travis McMichael.
Foto: Twitter
Arhiv Twitter

Za krivega je bil spoznan tudi njun sosed William Bryan, prav tako belec, ki se jima je pridružil v lovu za Arberyjem in dogajanje snemal. Sodnica mu je izrekla kazen 35 let zapora.

Februarja leta 2020 se je Arbery McMichaeloma zazdel sumljiv, ko je tekel mimo njune hiše v mestu Brunswick. Oborožena sta se pognala za njim. Arberyju je bilo čez čas lova dovolj in je skušal Travisu odvzeti puško, ta pa ga je ubil.

Lokalna policija ni ukrepala, po objavi posnetka pa so izbruhnili protesti, preiskavo sta nato sprožila država Georgia in pravosodno ministrstvo v Washingtonu.

lkr/rp/lkr
© STA, 2022